אם אינך רואה מייל זה אנא לחץ כאן
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///header-new-dana.jpg
מהדורת ינואר 2023
עובדות ועובדי משפחת 'דנה', שלום רב,

אנחנו מסכמים את שנת 2022 עם היקף פעילות מרשים, כפי שתוכלו להיווכח בשקף העובדות והמספרים המופיע מטה. פעילות עניפה זו מתקיימת בזכות כל אחת ואחד מאיתנו. תודה רבה והערכה עמוקה על מקצועיות בלתי מתפשרת, על מסירות, השקעה ונתינה מכל הלב. 

אנו רואים בילדים ובמשפחותיהם את לב העשייה שלנו ומטפלים באמפתיה, בחמלה, בהכלה ובמבט אוהב - ועל כך אני מבקש להודות לכל אחת ואחד מכן/ם.

השנה האחרונה התאפיינה בתאוצת בינוי. אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של בינוי קומה 4, עם הוספת מיטות אשפוז, זאת לאחר פתיחת אשפוז יום, מכון EEG, תוך גיוס כח אדם איכותי נוסף ושמירה על הקיים. 

הרופאות והרופאים שלנו ממשיכים לעשות חיל גם באקדמיה ובמחקר, ביזום כנסים בארץ ובחו"ל. התברכנו בתוספת פרופסוריות, מרצות ומרצים בכירות/ים, מדריכות/ים, תוך פרסום מחקרים בעיתוני הרפואה והצגתם בכנסים בארץ ובעולם. 

לאחרונה חתמנו על הסכם להקמת בניין שירלי, תרומת סר פרנק לאוי, להנצחת אישתו, שירלי ז"ל. תכנון הבניין נמצא בעיצומו ואנו מקווים לסיום השקת הבניין, שיחבר את בניין דנה עם בניין מרפאות דנה, בעוד כשנתיים וחצי.

העשייה ההתנדבותית והחינוכית למען הילדות/ים, גם היא הולכת ומתעצמת. גולת הכותרת של התקופה האחרונה היא השקת סימולטור הטיסה ובמרכז החינוכי שלנו תערוכת 'נקודות האור שבדרך', המרגשת, אשר מתוכננת להיות מוצגת בחודש הבא בבנין הלב.

ובכל העשייה הענפה אנחנו זוכרים ומוקירים מנהלים בכירים שהיוו מודל לכולנו. במלאת שנה לפטירתו של פרופ' צבי שפירר, מייסד ביה"ח 'דנה', יוקדש לזכרו יום המחקר האגפי שיערך בחודש הבא. אנו מוקירים את תרומתו הרבה של פרופ' יצחק וינוגרד, לשעבר מנהל המחלקה לכירורגית ילדים מוגברת, אשר הלך לעולמו לפני מספר שבועות. יהיה זכרם ברוך.

אני מזמין אתכן/ם לקרוא על מקצת מהעשייה שלנו ברבעון האחרון של השנה ומאחל לכולנו שנה אזרחית טובה, פוריה ומספקת.

דרור מנדל
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///title-dana%20new.jpg
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%93%D7%A0%D7%94-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%202022%20%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99.jpg
שינויים במחלקת נוירוכירורגיה ילדים
פרופ' שלומי קונסטנטיני נבחר לנהל את מרכז המוח בילדים. פרופ' יונתן רוט ינהל את המחלקה לנוירוכירורגית ילדים, במקביל לתפקידו כמנהל המערך הנוירוכירורגי.
הונחה אבן הפינה להקמת האגף לרפואת ילדים דחופה ע"ש שירלי לואי
האגף החדש יבנה בתרומת הפילנתרופ סר פרנק לואי ולזכרה של רעייתו ליידי שירלי לואי. בנייתו של האגף לרפואת ילדים דחופה צפויה להימשך כשנתיים. הבניין יכלול גם שתי קומות מרתף, עם בינוי לרפואת חירום, חדרי רפואה דחופה, צינתורים ועוד וכן קומה ראשונה על פטיו וגינה, והוא יחבר בין בניין דנה לבניין מרפאות דנה. 
מלונית לב פתאל - איכילוב תיפתח החודש לטובת משפחות מאושפזים
המלונית מיועדת למשפחות המאושפזים במחלקות המטואונקולוגיה ילדים, פגים, טיפול נמרץ וחולים במחלות מורכבות, על פי קריטריונים שנקבעו ובעלות סמלית.
המלונית ממוקמת בבניין ראשונים, קומה 7 וכוללת 20 חדרים, חדרי פעילות, ספריה ולובי. המלונית תנוהל בשיתוף פעולה בין עמותת 'רחשי לב' לשירות הסוציאלי של ביה"ח.
נערכים להקמת מרכז מח ילדים בניהולו של פרופ' שלומי קונסטנטיני
אנו נמצאים בשלב גיבוש מרכז מח ילדים המוקם במטרה לרכז תחת מטרייה אחת את השירותים הנוגעים למערכת העצבים בילדים, בבית החולים דנה. ישנם למעלה מ- 30 נושאים רלבנטיים לגביהם נעשה כל מאמץ על מנת להביאם למדרגה הבאה מבחינה מקצועית, אקדמית ושירותית. לאחר סיום תהליך מיפוי מסודר נעדכן בנושא.
שירות טראומה במחלקה לרפואה דחופה ילדים
שירות הטראומה נועד לייעל את איכות הטיפול בילדים לאחר חבלה: הן לאחר חבלות מבודדות וקלות יחסית והן לאחר חבלה קשה וכן למקסם את מוכנות הצוות לקליטת ילד לאחר טראומה רב- מערכתית.שירות טראומה במיון ילדים מנוהל ע"י ד"ר נטע כהן - רופאה בכירה במיון ילדים ומנהלת האקדמיה לרפואה דחופה באיכילוב.
חדש במכון גסטרו ילדים: מרפאה משולבת גסטרו - אלרגיה
המרפאה מיועדת לילדים עם מצבים רפואיים מורכבים של מחלות גסטרו בשילוב עם אלרגיה, לדוגמה דלקת אאוזינופילית של הושט.
צוות המרפאה כולל את ד"ר אמיר בן טוב – רופא בכיר במכון הגסטרו ואת ד"ר שירה בן אור - רופאה בכירה ביחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית ובמרפאה לאלרגיה בילדים.
סטטוס פרויקטי בינוי
- הקמת האגף ע"ש שירלי לואי - נחתם הסכם עם התורם סר פרנק לאוי. התחלנו בשלבי
  תכנון. 
- קומה 4 בבנין 'דנה' - נמשך השיפוץ הנרחב
- נמשך שיפוץ חזית הבניין
- נתקבלה תרומה לבינוי בקומה מינוס 1 לטובת שיקום ילדים - הפרויקט בשלב התכנון
- שיפוץ מרפאות ילדים - נמשך
- תכנון בניית חדרי רופאים - נמשך
ברכות לפרופ' שלומי קונסטנטיני על היבחרו לנשיא ISPN 
 ISPN - international society for pediatric neurosurgery הוא ארגון הגג הבינלאומי בתחום נוירוכירורגית ילדים.
מאחלים הצלחה לפרופ' רונית לובצקי בשני תפקידים חדשים
פרופ' רונית לובצקי, מנהלת מחלקת ילדים והמרפאה לתזונה וטיפול בהשמנת יתר בילדים, נבחרה לנציגת איגוד רופאי הילדים בוועדה העליונה של המועצה המדעית וכן לחברת הועדה האקדמית של מכון למחקר השפעות התזונה על הבריאות - 
Eduarda and Dr. Moshe Ishay Institute for the Study of the Effects of Natural Food on Human Health
ד''ר אילת רמון נבחרה ליו"ר החוג לרפואה דחופה ילדים
ד"ר רמון היא מנהלת מיון ילדים.
משרד הבריאות הכיר במכון הנוירולוגי כמתמחה במחלות נוירולוגיות נדירות
ברכות לפרופ' ויויאן פתאל, מנהלת המכון הנוירולוגי ב'דנה' על קבלת הכרה ממשרד הבריאות כמרכז מתמחה בטיפול בילדים הסובלים ממחלות נוירולוגיות נדירות.
כ- 200 אנשי רפואה בכנס ראשון על מחלת הצליאק
מדובר בכנס הרב-תחומי הראשון שהוקדש להיבטים שונים של מחלת הצליאק. הכנס אורגן ע"י ד"ר אמיר בן-טוב, רופא בכיר במכון גסטרו ילדים ב'דנה' ופרופ' שלומי כהן, מנהל מכון גסטרו ילדים, בשיתוף עם ארגון החולים ארגון זכויות הצליאק.
את הכנס פתחו פרופ' דרור מנדל ופרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות.
השתתפו: מומחי גסטרו, רופאי ילדים, רופאי משפחה ודיאטניות מבתי החולים והקהילה שמעו עדכונים אחרונים על האפידמיולוגיה של מחלת הצליאק, מניעה, אבחון, התמודדות וטיפולים עתידיים.
לדברי ד"ר אמיר בן-טוב: "לאור הצלחת הכנס וחשיבותו, אנו מתכננים לקיים מדי שנה כנס במתכונת זו, במטרה לקדם דיאלוג פורה עם קהילת המטפלים והמטופלים הסובלים ממחלת הצליאק". בתמונות מימין: ד"ר אמיר בן טוב, גב' דינה לוי, דיאטנית קליני במכון גסטרו ילדים, פרופ' שלומי כהן
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%94%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A7.jpg
הרחבת שירות טוקסיקולוגיה מעבר לים
פרופ' מיגל גלטשטיין, מנהל שירות טוקסיקולוגי, מייעץ במקרים של הרעלות גם בארגנטינה ובגואטמלה. פרופ' גלטשטיין הדריך צוותים רפואיים בזמן ביקור בבתי חולים במדינות אלו.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%20%D7%98%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94.jpg
קבוצתם של פרופ' ישראל עמירב וד"ר שירה בן אור זכתה בהאקתון למציאת פתרונות לאתגרי בריאות אורבניים
בהאקתון ה- 3 שנערך באיכילוב, בשיתוף עם אונ' 'קורנל טק' מניו יורק ומהטכניון, התבקשו המתחרים למצוא פתרונות טכנולוגיים ב- 3 נושאים הקשורים בחיים עירוניים:
תחבורה עירונית ובריאות, רפואה מותאמת אישית, שיפור איכות האוויר בעיר.
הקבוצה הזוכה קיבלה את הפרס על איפיון דרך חדשנית למתן תרופות אינהלציה ללא מגע עם הפנים.בקבוצה השתתפו: סטודנטים מהטכניון וקורנל-טק, מעצבים ומביה"ח איכילוב פרופ' ישראל עמירב - רופא בכיר ביחידת ריאות ילדים וד"ר שירה בן אור - רופאה בכירה ביחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%94%D7%90%D7%A7%D7%AA%D7%95%D7%9F-1-660x400.jpg
סכום דיון על נזקי השימוש בפלסטיק לבריאות
ברב- שיח שנערך בשיתוף עם איגוד רופאי בריאות הציבור, האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה, המשרד להגנת הסביבה, עמותת צלול ואדם טבע ודין, נערכה סקירה על מצבים רפואיים שנמצאו קשורים לשימוש בפלסטיק, כל זאת נוסף על הנזק הסביבתי העצום ותמותה של מיליוני בעלי חיים מדי שנה.
נתונים שהוצגו: ישראל נמצאת במקום הראשון והמפוקפק בצריכת כלים חד-פעמיים – פי 2 מנתוני השימוש בארה״ב וגם במקום הראשון בכמות האשפה לנפש ובמיוחד בכמות הפלסטיק! המס על כלים חד-פעמיים תרם בתוך 11 חודשים לירידה של 32% בצריכתם בממוצע, לירידה בפינוי אשפה של יותר מ-25% , ירידה בפסולת פלסטיק בחופים. הירידה בתקופה זו בכמות הפסולת תרמה לחיסכון גדול של כ- 77 מיליון ₪ לרשויות המקומיות.
פרופ' קרן תורג'מן, רופאה בכירה במכון האנדוקריני, יוזמת ומארגנת הכנס: "השימוש בפלסטיק משפיע על מערכות אנדוקריניות: ירידה בפוריות הן אצל נשים והן אצל גברים, מעלה סיכון לסוגי סרטן ״הורמונליים״ כגון סרטן שד, ערמונית ואשכים, הנמצאים בעליה במקביל לעליה בצריכת הפלסטיק בעולם.
הנתונים שאני בחרתי לשתף: "בכל שנה מיוצרים ברחבי העולם 300 מיליון טונות של פלסטיק. באוקיאנוסים מצויים 250,000 טון מוצרי פלסטיק. כמות אדירה זו, שרובה לא ממוחזרת מביאה לחשיפה שלנו ושל ילדינו דרך מערכת העיכול, בשאיפה ובמגע. מחקרים שפורסמו לאחרונה מראים כי חלקיקי מיקרו-פלסטיק נמצאים בדם אימהות הרות, עוברים דרך השיליה לעובר וכן מצויים בחלב אם. חשיפה כל כך מוקדמת של עוברים ותינוקות למיקרו פלסטיק מדאיגה אותנו אנשי המקצוע כיון שתחום זה עדיין לא נחקר באופן יסודי וההשלכות העתידיות עדיין לא ידועות לעומק. צריך להתייחס לנזקי הפלסטיק כמו לנזקי העישון ולכן יש להגביר מודעות גם בתקשורת וגם בקרב מקבלי ההחלטות. ההמלצה לאימהות מיניקות היא כמובן להמשיך ולהניק, שכן, החשיפה למיקרו פלסטיק בתחליפי מזון לתינוקות (פורמולות), הנצרך דרך בקבוקים, בוודאי גבוהה יותר ומזיקה יותר, ולכן, למרות ממצאי המחקר, הנקה היא צורת ההזנה הטובה ביותר והמומלצת לתינוקות".
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F%20%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7.jpg
הרצאות להורים על שנת החיים הראשונה
במסגרת סדרת הרצאות שאנחנו מקיימים בשיתוף עם מועדון 'מאמי ליס' ומועדון BEWELL, שמעו ההורים שתי הרצאות מרתקות: פרופ' רונית לובצקי דיברה על תזונה נכונה בשנה הראשונה, ד"ר שירה בן אור הסבירה על אלרגיה למזון בינקות - אלרגיה מיידית ומאוחרת לחלב ולמזון משלים.
נציגות מכובדת של עובדות ועובדי ביה"ח 'דנה' השתתפה השנה במסע לפולין
בחודש נובמבר יצאה משלחת המונה 42 מעובדות ועובדי איכילוב לביקור באתרים יהודיים בפולין. מביה"ח 'דנה' השתתפו: פרופ' רונית אלחסיד - מנהלת המחלקה להמטואונקולוגיה ילדים, פרופ' יעל לייטנר - מנהלת היחידה להתפתחות הילד, שושנה איסמאילוב - אחות אחראית באשפוז יום ילדים, מרסלה ברויטמן - אחות אחראית בהמטואונקולוגית ילדים, ד"ר אורי אייל - מנהל מרפאות אנדוקרינית וסוכרת ילדים וערה מנדל - אחות באשפוז המטואונקולגיה ילדים.
הקבוצה בהובלה של פרופ' גיל פייר, משנה רפואי למנכ"ל וסמנכ"ל לענייני רופאים, למדה במהלך הביקור על החיים היהודיים בפולין ועל התקופה הנוראה במהלך מלחמת העולם השנייה.
שושנה איסאילוב משתפת: "זו היתה חוויה יוצאת דופן ומלמדת. בעקבות הביקור בפולין, התחדדה בי ההבנה שלכולנו מחויבות להזכיר את השואה, מכיוון שלצערנו בעוד כמה שנים מרבית שורדי השואה ילכו לעולמם. לכולנו יש תפקיד ללמד את ילדינו. כאמא, במהלך כל הביקור לא הפסקתי לחשוב על ההורים. איך הם הצליחו בתעצומות נפש אדירות לתווך את המציאות הקשה והבלתי נסבלת לילדיהם, באופן כזה שיקל עליהם ואיך הדאגה האחד לשני אפשרה להם להתמודד".
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%97%D7%AA.jpg
ביה"ח דנה מרכין ראשו עם פטירתו של פרופ' יצחק וינוגרד
פרופ' יצחק וינוגרד (וינו), היה מנהל המחלקה לכירורגית ילדים מוגברת בין השנים 1999-2014.
כיהן כפרופ' חבר בחוג לכירורגיה באוניברסיטת ת"א משנת 1996 ופרופ' אורח בביה"ח האוניברסיטאי ב- UCLA ובסיאטל.
עם פרישתו המשיך לעבוד ככירורג ילדים וניתח (עד לאחרונה) אלפי ילדים במקצועיות ובאמפתיה. אישיותו הלבבית והקורנת, אור פניו וחיוכו הגדול אפיינו אותו תמיד. יהי זכרו ברוך
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%20%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%93.jpg
'נקודות האור שבדרך' - תערוכה של ילדי המחלקה ההמטואונקולוגית
התערוכה המרגשת הוצגה במחלקה לרגל חג החנוכה. בתערוכה הציגו ילדי המחלקה עבודות ציור וצילום שהכינו במסגרת הפרוייקט עם אשירה לנדאו המורה לאומנות במרכז החינוכי 'דנה'. העבודות מתארות נקודות אור במסע הטיפולי והרגשי שעוברים הילדים בליווי טקסטים שכתבו.
הילדים התמלאו בגאווה ואור גדול, כשהם ראו את הצוות הרפואי, החינוכי והמשפחות מגיעים לתערוכה. אשירה משתפת: "נקודות האור של הילדים נותנות בנו כוח, תקוה, אמונה ותפילה להחלמה מהירה לכולם. הילדים הם האור שלנו בעבודה החינוכית שלקחנו על עצמנו".
התערוכה תוצג בלובי של בנין הלב החל מה- 2 בפברואר.  
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A8.jpeg
מעניקים לילדי ביה"ח דנה כנפי טיסה
החודש השקנו את סימולטור הטיסה שהוקם במטרה להעניק לילדים המאושפזים חוויה יוצאת דופן של טיסה במגוון נופים ומטוסים. הקמת סימולטור הטיסה היא יוזמה מרגשת של רס"ן יניב קלעי, קצין בחיל האוויר לזכרו של אביו הרצל שי קלעי שנפל במלחמת שלום הגליל. 
סימולטור הטיסה החדשני והמתקדם הוקם בשיתוף עם חיל האוויר ויופעל ע"י טייסים מתנדבים מעמותת טייסת 325. ציורי הקיר המרהיבים צוירו ע"י בן-אל משיח לפי עיצוב של אלי לוסקי.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%98%D7%A7%D7%A1%20%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%AA%20%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%A8.jpg
פרס מפעל חיים מטעם א.מ.י לליצן הרפואי כריס לארטיסט
כריס לארטיסט, הליצן הרפואי והקוסם הותיק שלנו, קיבל פרס מפעל חיים מטעם א.מ.י - אגודת אמני ישראל על האומנות שלו להעלות חיוך על פניהם של ילדים חולים.
״בית החולים הוא מקום מאיים. אני אוהב להראות את הצד האחר שלו", אומר כריס. "מבחינתי אפשר להפוך הכל למשחק". 
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%9F%20%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99.jpg
סדנה לזכרו של יגאל בשן במחלקה ההמטו-אונקולוגית
בסדנה המרגשת בהשתתפות אלמנתו מיקה בשן, האזינו לשיריו 'ציפור קטנה' ו'שמיים'. 
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%91%D7%A9%D7%9F.jpg
חנוכה עם כוכבי הילדים
הילדים במחלקה ההמטואונקולגית הדליקו נר של חנוכה עם כוכבי הילדים לירן דנינו וטיילור מלכוב ונהנו מסופגניות וממתקים.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%94.jpg
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///headers-dana5.jpg
פרופ' שלומי כהן יזם הקמת פורום מומחים ארצי לשיפור הטיפול בילדים עם פוליפוזיס במערכת העיכול
מנהל מכון הגסטרו ב'דנה' פרופ' שלומי כהן, המשמש גם כיו"ר קבוצת מחקר של פוליפוזיס באיגוד האירופאי לגסטרו ילדים (ESPGHAN ), יזם הקמת פורום ישראלי רב-תחומי הכולל: רופאי גסטרו ילדים ומבוגרים, גנטיקאים וכירורגים, במטרה לשפר את הטיפול במטופלים עם תסמונות פוליפוזיס במערכת העיכול ובמשפחותיהם.
לדברי פרופ' כהן: "מדובר בתסמונות נדירות במערכת העיכול, המאופיינות בהיווצרות פוליפים לאורך מערכת העיכול. התסמונות שונות בסוג הפוליפים, ההסתמנות הקלינית ובסיבוכים הרפואיים ומכאן שלכל תסמונת יש טיפול ומעקב שונים. מכיוון שמדובר בתסמונות נדירות, קיימת חשיבות להעלאת המודעות בקרב ציבור הרופאים, במטרה להעניק את הטיפול הנכון והמתאים לחולים בגילאים השונים. בתוקף תפקידי באיגוד האירופאי לגסטרו ילדים, יש לי מחויבות להעלות את המודעות בקרב הצוותים הרפואיים ולכן יזמתי את הקמת הפורום שיתכנס פעמיים בשנה לצורך דיון על מקרים מורכבים, מחקר משותף ועוד.
מענק מחקר לד"ר חשין בקנשטיין מטעם המדען הראשי במשרד הבריאות
ד"ר מרב חשין בקנשטיין, מנהלת השירות לראומטולוגיה ילדים קיבלה מענק למחקרה בנושא: "תפקיד רשתות חוץ תאיות של ניוטרופילים בדלקת מפרקים של הילדות". המחקר מתבצע בשיתוף עם צוות המעבדה להמטו-אונקולוגיה ילדים ברשות פרופ' רונית אלחסיד.
רשתות חוץ תאיות של ניוטרופילים הן תחום שעוד לא נחקר בעולם בדלקת מפרקים של הילדות, וזהו מחקר ראשון מסוגו שיבדוק את הקשר בין הרשתות הללו לבין פעילות הדלקת במפרקים.
מערך שיקום ילדים זכה במענק משרד הבריאות להטמעת טכנולוגיות דיגיטליות המאפשרת שיקום משולב מקרוב ומרחוק
לדברי ד"ר אלקסיס מיטלפונקט, מנהל השירות לשיקום ילדים: "קיימת חשיבות רבה ביצירת תהליך שיקומי רציף הן לילד והן למשפחתו, במטרה לאפשר לילד חזרה לתפקוד מיטבי בבית, בביה"ס ובחיי חברה. התכנית שהצגנו וזכתה במענק היא תכנית לשיקום יום במסגרת משולבת מקרוב ומרחוק, תאפשר טיפול בעצימות גבוהה הן בבית החולים והן בבית בסיוע של פלטפורמה של חברת 'דאטוס'. פלטפורמה זו מאפשרת מס' יכולות ליישום פרוטוקולים טיפוליים וניטור מטופלים ברפואה מרחוק. תכנית זו תאפשר חזרה לשגרה של הילד המטופל ומשפחתו ותספק מענה לאוכלוסיות בפריפריה ואוכלוסיות בעלות מגבלות תנועה ילדים, נכים וקשישים.
המשימות שיותאמו לביצוע בבית ילוו בסרטוני הדרכה, סרטוני משימה, הקלטות קוליות לעידוד ותמיכה, תזכורות לביצוע משימות ואמצעים אינטראקטיביים נוספים שיסייעו לילד ולמשפחתו לממש את תכנית הטיפול. גם הערכת ביצוע המשימות תתבצע באמצעות אמצעי ניטור שונים".
מחקר רב-תחומי ראשון מסוגו ביוזמת צוות המחקר של הפגייה ב'דנה'
הפגיה ב'דנה' היא האתר הראשון בעולם לפתיחת מחקר רב-מרכזי עולמי, הבודק יעילות ובטיחות של אינסולין פומי במניעת תחלואה בפגים, זאת בהשוואה למתן פלסבו. 
מדובר בשלב III של המחקר, באמצעות תכשיר אינסולין שפותח על ידי חברת הביוטק הישראלית 'אלגן פארמה'.
פורום מחקר וחדשנות בביה"ח 'דנה'
אנו ממשיכים תהליך שהחל בשנת 2022 לקידום תחום המחקר והחדשנות ב'דנה'.
עד כה נערכו פגישות עם רופאים יזמים, התקיימה הרצאה של חברת המסחור 'איכילוב טק' לצוות בית החולים ונערך מפגש מנהלים.
בחודש פברואר יתקיים מפגש של נציגי כל יחידות ביה"ח 'דנה', 'איכילוב טק' וחממת MEDX, במטרה לעודד רעיונות חדשניים, חשיבה יצירתית ותמיכה בפיתוח החדשנות בביה"ח 'דנה'.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///headers-dana3.jpg
אנו מקדמים בברכה את ד"ר רוית רגב, מומחית באנדוקרינולוגיה ילדים
ד"ר רגב הצטרפה לצוות המרפאה לאנדוקרינולוגיה ילדים
מינויים אקדמיים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א
  • פרופ' יעקב משיח, פרופסור חבר קליני בחוג לדרמטולוגיה  
  • ד"ר איתי טוקטלי לצר, מרצה בכיר קליני בחוג לפדיאטריה
  • ד"ר ליאת פרל, מרצה בחוג לפדיאטריה
  • ד"ר נטע כהן, מרצה בכירה קלינית בחוג לפדיאטריה
ברכות לרופאות ולרופאים שעברו בהצלחה בחינות התמחות העל:
  • ד"ר איתי מרמור (שלב א' + ב' בהצטיינות) - ראומטולוגיה ילדים
  • ד"ר ברק מידן (שלב א' + ב') - טיפול נמרץ ילדים
  • ד"ר עדי ענפי (שלב א' + ב') - גסטרו ילדים
  • ד"ר מיכל קהל (שלב א' + ב') - ריאות ילדים 

בחינת שלב ב' ברפואת ילדים:
  • ד"ר אוהד איש שלום
  • ד"ר דנה אדטו לוי (בהצטיינות)
  • ד"ר טל עוזרי
  • ד"ר טל רומח
  • ד"ר עתליה נחמן (בהצטיינות) 
פרסים
ברכות לד"ר אביבית ברנר על זכייתה בפרס עובדת מצטיינת מטעם עיריית ת"א
שמחים לארח סטודנטיות/ת לרפואה מאוניברסיטת אריאל במסגרת קלרקשיפ
קבוצה ראשונה של סטודנטיות/ים לרפואה מאוניברסיטת אריאל הגיעו אלינו לקלרקשיפ בתחום רפואת ילדים. 
לימודים בקליק
יחידת הלמידה והפיתוח בשיתוף עם 'קמפוס IL' יצרו עבורנו מאגר קורסי און ליין להעשרה, פיתוח ורכישת מיומנויות חדשות באתר 'קמפוס IL'. הלימודים ללא עלות, באמצעות פורטל איכילוב 4U.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A4%20%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D.jpg
כנס חיפ"ק 2023
הכינוס השנתי של החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית יתקיים ב- 15 בפברואר, במלון דיויד אינטרקונטיננטל, ת"א. בכנס יוצגו עבודות רבות של רופאות ורופאי 'דנה'.
יום המחקר האגפי - פברואר 2023
יום המחקר האגפי הבא בביה"ח 'דנה' יוקדש לזכרו של פרופ' צבי שפירר ז"ללציון יום השנה לפטירתו. האירוע יתקיים ביום ד', ה- 22.2 במלון קרלטון, תל אביב.
נבחרו להצגה 33 תקצירים של עבודות מחקר. בחלקו הראשון של יום המחקר תוצגנה עבודות של רופאות/ים מתמחות/ים ובחלקו השני עבודות של רופאים/ות בהתמחות שנייה. פרסים יוענקו בעבור מחקרים מצטיינים.
https://www.pulseem.co.il/Pulseem/ClientImages/10568///footer-new-dana3.jpg
הודעה זו נשלחה ל- על ידי drorm@tlvmc.gov.il
גם דיוור זה נשלח על ידי פולסים
Preview Campaign